Barca!

Barca!

Wie er even tussenuit wil en op zoek is naar kunst, cultuur, food en shops, kan niet om het creatieve Barcelona heen. Deze stad heeft echt bijna alles en daarom verveelt het ook niet om er een paar keer terug te komen.

Natuurlijk is de zomer het leukste seizoen om Barcelona te bezoeken, maar ook de rest van het jaar kun je je hier heel goed vermaken. Musea en cafeetjes genoeg om zelfs bij slecht weer een hele fijne tijd te hebben. Kijk verder dan La Rambla en Plaza Catalunia en laat je verrassen door de wijken rondom het centrum. Hier alvast een paar tips!
 
 
 
 

OLOKUTI

De wijk Vila de Gracia barst van de schattige, hippe en vooral veel eco, shops. Olokuti is een gezellige winkel met duurzame producten van over de hele wereld. Boeken, cd’s, cadeau’s en food. Verantwoord shoppen dus!
Astúries 36-38, Vila de Gracia, Barcelona
 
 

TECA CAI

Twee zussen, geboren en getogen in de wijk Gracia, zeggen een jaar geleden hun baan op en beginnen voor zichzelf. Hun passie voor koken proef je terug in de heerlijke cakes die zij zelf bereiden met alleen natuurlijke ingrediënten. Alle cakes zijn gemaakt met olijfolie en er zijn varianten zonder melk. Originele smaken zoals; pandan, kurkuma & gember, anijs…De kokoscake was in elk geval yummmm…
Carrer de la Providencia 10, Vila de Gracia, Barcelona
 
 

CAFE MESCLADÍS

Midden in een woonwijk vind je Café Mescladís. Hier hangt een super creatieve vibe en als je geluk hebt zorgt een gitarist voor wat leuke muziek. Het café is een onderdeel van een groter sociaal project dat pleit voor economische solidariteit d.m.v. educatie en het bieden van werkgelegenheid aan migranten. Ook niet onbelangrijk, de prijzen zijn hier heel sociaal!
c/Carders 35, El Born, Barcelona
 
 

HENNA MORENA

Voorlopig alleen nog te verkrijgen in Barcelona, deze mooie schoonheidsproducten op basis van henna extract en andere natuurlijke ingrediënten. Voor degene die het nog niet wist, henna heeft hele voedende, verzorgende eigenschappen. Perfect te gebruiken in shampoos, maskers en huidolie dus. Prachtige showroom met een mediterrane uitstraling. Instant vakantie gevoel!
C/Esparteria 12, El Born, Barcelona
 
 

PARC DE LA CIUTADELLA

Bij mooi weer kun je een bootje huren in het prachtige Parc de la Ciutadella. Voor 6 euro mag je een half uurtje roeien. Leuk om vanaf metrohalte Jaume I naar dit 19e eeuwse park te lopen.
 
 

ICÀRIA BEACH

Barcelona kent verschillende strandjes. De bekendste is Barceloneta beach, maar een metro halte verder loop je in een paar minuten naar Icària beach. Hier is de sfeer relaxter en kun je genieten van de moderne architectuur rondom.

Metro halte: Ciutadella Vila Olimpica
 
 

Foto’s Henna Morena: Henna Morena
Andere foto’s: Nayali