Betekenisvolle belly blessing

Wanneer je zwanger bent kan het zijn dat je een manier of ritueel zoekt om deze bijzondere tijd nog meer betekenis te geven. In veel culturen vind je tradities waarbij vrouwen tijdens de zwangerschap of na de bevalling worden beschilderd met henna. Het versieren van de handen en voeten van de vrouw werkt verkoelend en rustgevend. Daarnaast gelooft men dat moeder en kind gezegend worden, tijdens de bevalling én na de geboorte van het kindje.

De moderne westerse manier om henna toe te passen tijdens de zwangerschap is het beschilderen van de buik. Dit gebeurt meestal in de 7e of 8e maand van de zwangerschap.

 

 

    

Relaxed en intiem moment

Een belly blessing is voor ons één van de meest bijzondere momenten om henna te zetten. Waar henna painting op een feest vaak gepaard gaat met veel drukte, creëer je met een belly blessing een relaxed en intiem moment. Thuis, in een geborgen omgeving, met eventueel een muziekje erbij, kan je even heel bewust de tijd nemen om stil te staan bij deze bijzondere fase in je leven. Soms komt iemand even kijken hoe het gaat, maar het moment zelf is echt voor jou en de baby.

 

                                       

Unieke henna versieringen

Vooraf bespreken we welke hennapatronen je mooi of betekenisvol vindt, symbolen die staan voor geluk en schoonheid bijvoorbeeld. Of patronen die een etnische achtergrond weergeven. Doordat elke buik weer anders is, overleggen we ook tijdens de belly blessing over het verloop van de tekening. Het kan zijn dat de baby reageert op de zachte tekeningen met henna. Dit maakt de gebeurtenis extra speciaal! De hennapasta wordt door ons zelf gemaakt, met biologische hennapoeder en etherische lavendelolie. Dit is niet schadelijk voor moeder noch kind, en de geur van lavendel werkt ontspannend en rustgevend.

 

Photoshoot

Met glittergel kunnen er accenten worden aangebracht. Dit is vooral mooi wanneer er foto’s worden gemaakt van de belly blessing. Je kunt natuurlijk thuis foto’s maken, maar een professionele photoshoot in een studio zorgt wel voor extra mooie herinneringen.

 

Fotografie: Fotostudio Mooij (foto 2, 3, 6)
Andere van foto’s: Nayali