Blog

Wellness markt de Kaaij Nijmegen

Posted by on September 5, 2014 in Handmade | 0 comments

Wellness markt de Kaaij Nijmegen

Bezoek onze stand op vrijdag 12 en zaterdag 13 september!

Tijdens de week van bezinning organiseert de Kaaij in Nijmegen een Wellness markt, waar Nayali natuurlijk niet mag ontbreken.

Van 14.00u tot 21.00u kun je bij ons langs komen om advies te vragen, producten te proberen en natuurlijk een voorraadje in te slaan van onze heerlijke verzorgingsproducten!

We delen een kraam met Cotton & Scents, een originele webwinkel met heel veel leuks.

Er is muziek, dans, theater en er zijn workshops te volgen in yoga, capoeira en meditatie.

Tot dan!

Betekenisvolle belly blessing

Posted by on December 2, 2013 in Recent werk | 0 comments

Wanneer je zwanger bent kan het zijn dat je een manier of ritueel zoekt om deze bijzondere tijd nog meer betekenis te geven. In veel culturen vind je tradities waarbij vrouwen tijdens de zwangerschap of na de bevalling worden beschilderd met henna. Het versieren van de handen en voeten van de vrouw werkt verkoelend en rustgevend. Daarnaast gelooft men dat moeder en kind gezegend worden, tijdens de bevalling én na de geboorte van het kindje.

De moderne westerse manier om henna toe te passen tijdens de zwangerschap is het beschilderen van de buik. Dit gebeurt meestal in de 7e of 8e maand van de zwangerschap.

 

 

    

Relaxed en intiem moment

Een belly blessing is voor ons één van de meest bijzondere momenten om henna te zetten. Waar henna painting op een feest vaak gepaard gaat met veel drukte, creëer je met een belly blessing een relaxed en intiem moment. Thuis, in een geborgen omgeving, met eventueel een muziekje erbij, kan je even heel bewust de tijd nemen om stil te staan bij deze bijzondere fase in je leven. Soms komt iemand even kijken hoe het gaat, maar het moment zelf is echt voor jou en de baby.

 

                                       

Unieke henna versieringen

Vooraf bespreken we welke hennapatronen je mooi of betekenisvol vindt, symbolen die staan voor geluk en schoonheid bijvoorbeeld. Of patronen die een etnische achtergrond weergeven. Doordat elke buik weer anders is, overleggen we ook tijdens de belly blessing over het verloop van de tekening. Het kan zijn dat de baby reageert op de zachte tekeningen met henna. Dit maakt de gebeurtenis extra speciaal! De hennapasta wordt door ons zelf gemaakt, met biologische hennapoeder en etherische lavendelolie. Dit is niet schadelijk voor moeder noch kind, en de geur van lavendel werkt ontspannend en rustgevend.

 

Photoshoot

Met glittergel kunnen er accenten worden aangebracht. Dit is vooral mooi wanneer er foto’s worden gemaakt van de belly blessing. Je kunt natuurlijk thuis foto’s maken, maar een professionele photoshoot in een studio zorgt wel voor extra mooie herinneringen.

 

Fotografie: Fotostudio Mooij (foto 2, 3, 6)
Andere van foto’s: Nayali

Nayali 22-12 Lindenmarket Nijmegen

Posted by on October 29, 2013 in Handmade | 0 comments

Nayali 22-12 Lindenmarket Nijmegen

Nayali staat op 22 december op De Lindenmarket in Nijmegen! Deze markt is dé plek om te genieten van kunst, cultuur, lekker eten en mooi ontworpen producten.

Maak kennis met onze eerlijke schoonheidsproducten zonder chemische toevoegingen. Een mooie kans om onze biologische argan olie, rozenwater en rhassoul eens uit te proberen. Deze producten uit Marokko gebruik je onder andere om je huid te voeden, te hydrateren én te beschermen tegen huidveroudering.
Speciaal voor deze markt hebben we een paar mooie promoties samengesteld!
 
 
Onze originele tote bags mogen natuurlijk niet ontbreken…

Designed by Nayali met een inspirerende Beatles quote er op plús biologisch en Fair Trade geproduceerd.
Very eco fabulous toch?!

 

Nayali loves food. En dan vooral homemade, honest and healthy food. Zo denkt ons lieve foodie vriendinnetje Chong-Yan er ook over. Vandaar dat je zondag kunt genieten van onze nieuwste onderneming: SmeltKroes!
In de internationale keuken van SmeltKroes geniet je van heerlijke homemade soep en snacks. We koken met invloeden van over de hele wereld, met veel aandacht voor bio, vegetarisch, lokaal en Fair Trade.

See you Sunday!

Locatie: De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen
Tijd: 12.00-17.00u

Barca!

Posted by on October 4, 2013 in Handmade, Travel | 0 comments

Barca!

Wie er even tussenuit wil en op zoek is naar kunst, cultuur, food en shops, kan niet om het creatieve Barcelona heen. Deze stad heeft echt bijna alles en daarom verveelt het ook niet om er een paar keer terug te komen.

Natuurlijk is de zomer het leukste seizoen om Barcelona te bezoeken, maar ook de rest van het jaar kun je je hier heel goed vermaken. Musea en cafeetjes genoeg om zelfs bij slecht weer een hele fijne tijd te hebben. Kijk verder dan La Rambla en Plaza Catalunia en laat je verrassen door de wijken rondom het centrum. Hier alvast een paar tips!
 
 
 
 

OLOKUTI

De wijk Vila de Gracia barst van de schattige, hippe en vooral veel eco, shops. Olokuti is een gezellige winkel met duurzame producten van over de hele wereld. Boeken, cd’s, cadeau’s en food. Verantwoord shoppen dus!
Astúries 36-38, Vila de Gracia, Barcelona
 
 

TECA CAI

Twee zussen, geboren en getogen in de wijk Gracia, zeggen een jaar geleden hun baan op en beginnen voor zichzelf. Hun passie voor koken proef je terug in de heerlijke cakes die zij zelf bereiden met alleen natuurlijke ingrediënten. Alle cakes zijn gemaakt met olijfolie en er zijn varianten zonder melk. Originele smaken zoals; pandan, kurkuma & gember, anijs…De kokoscake was in elk geval yummmm…
Carrer de la Providencia 10, Vila de Gracia, Barcelona
 
 

CAFE MESCLADÍS

Midden in een woonwijk vind je Café Mescladís. Hier hangt een super creatieve vibe en als je geluk hebt zorgt een gitarist voor wat leuke muziek. Het café is een onderdeel van een groter sociaal project dat pleit voor economische solidariteit d.m.v. educatie en het bieden van werkgelegenheid aan migranten. Ook niet onbelangrijk, de prijzen zijn hier heel sociaal!
c/Carders 35, El Born, Barcelona
 
 

HENNA MORENA

Voorlopig alleen nog te verkrijgen in Barcelona, deze mooie schoonheidsproducten op basis van henna extract en andere natuurlijke ingrediënten. Voor degene die het nog niet wist, henna heeft hele voedende, verzorgende eigenschappen. Perfect te gebruiken in shampoos, maskers en huidolie dus. Prachtige showroom met een mediterrane uitstraling. Instant vakantie gevoel!
C/Esparteria 12, El Born, Barcelona
 
 

PARC DE LA CIUTADELLA

Bij mooi weer kun je een bootje huren in het prachtige Parc de la Ciutadella. Voor 6 euro mag je een half uurtje roeien. Leuk om vanaf metrohalte Jaume I naar dit 19e eeuwse park te lopen.
 
 

ICÀRIA BEACH

Barcelona kent verschillende strandjes. De bekendste is Barceloneta beach, maar een metro halte verder loop je in een paar minuten naar Icària beach. Hier is de sfeer relaxter en kun je genieten van de moderne architectuur rondom.

Metro halte: Ciutadella Vila Olimpica
 
 

Foto’s Henna Morena: Henna Morena
Andere foto’s: Nayali

London-The Boiler House Food Hall

Posted by on June 16, 2013 in Handmade, Travel | 0 comments

London-The Boiler House Food Hall

Wie wel eens in Londen is geweest, weet dat je aan een paar dagen niet genoeg hebt. Je wilt shoppen in de high streets met haar grote winkelketens en warenhuizen, rustig rondwandelen in de prachtige stadsparken (met mooi weer!), genieten van de ontelbare lekkere restaurants en cafeetjes, maar zeker ook een aantal gezellige marktjes bezoeken…So do we!

In de loop van de jaren hebben we heel wat leuke adresjes verzameld in onze ‘London Bible’, een inmiddels uitpuilend ringbandje vol notities over onze favorite city. We zullen onze tips zeker met je delen, one at a time:)
 

London…is the place to be

De meeste adresjes vonden we ‘per ongeluk’, zo ook The Old Truman Brewery. De verzameling authentieke industriële gebouwen, in hartje East London, blijkt sinds 15 jaar een super geschikte locatie te zijn voor jonge ontwerpers, vintage winkeltjes, hippe bars én leuke food, art & vintage markten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooral op zondag is het hier gezellig druk en zijn alle markten open. Een echte aanrader voor foodies is de Boiler House Food Hall. Hier moet je naar toe gaan met een lege maag en vooral zoveel mogelijk uitproberen!
 

 
Heerlijke home cooked meals van over de hele wereld. Grote pannen met pruttelende gerechten, schalen vol verse ingrediënten, hier eet je uitgebreid voor een heel vriendelijk prijsje.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben ontzettend lekker vegetarisch Ethiopisch gegeten (zie foto hierboven), maar hou je van Japans, Peruaans, Maleis of Congolees, dan kun je ook zeker je buikje rond eten!
 
Eet smakelijk, selamat makan, besaha, Itadakimasu!

 

Eerste foto: Sunday UpMarket
Andere foto’s: Nayali

Kijk voor meer informatie op de website van de Boiler House Food Hall