Henna workshop- Scholen en jongeren organisaties

Henna workshop- Scholen en jongeren organisaties

Een henna workshop leert jongeren op een praktische manier over andere culturen en laat ze samenwerken. Een boeiende activiteit voor cultuur in het onderwijs. Nayali henna workshops passen perfect bij thema’s als diversiteit, creatief of verdraagzaamheid.

Met een achtergrond in culturele antropologie en een grote interesse in oriëntaalse rituelen bieden wij toegankelijke workshops aan waarin jongeren op een praktische manier de beginselen en betekenis van henna art leren. In een henna workshop maken deelnemers kennis met een ritueel uit een ander land of herkennen zij zich wellicht in de genoemde gebruiken. De workshop zorgt voor interactie tussen de deelnemers en versterkt het groepsgevoel.

“Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen op een leuke manier met verschillende culturen in aanraking komen… Yara en Laura zijn zeer bekwaam in het uitvoeren van de henna kunst… De leerlingen willen altijd erg graag meedoen aan deze workshop en achteraf zijn ze zeer trots op het bereikte resultaat.”
Sophie Pouwels, cultuurcoördinator Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen

 

Henna workshop op maat

Naast de basiskennis over henna is er veel ruimte voor praktijkoefeningen. Aan de hand van foto’s en productmateriaal behandelen we kort de geschiedenis van henna en de gebruiken in verschillende culturen. Men leert hoe hennapasta wordt gemaakt en krijgt tips voor een goed resultaat. Nadat iedereen aan de hand van voorbeeldpatronen op papier heeft geoefend, krijgt men een hennaspuit met hennapasta waarmee zij zichzelf of anderen mogen versieren! In samenwerking met docenten en programmamakers stellen wij graag een henna workshop op maat samen.

Details

Duur: 1-1,5 uur

Prijs: Op aanvraag

Afhankelijk van de grootte van de groep wordt de workshop door 1 of 2 henna artiest(en) gegeven.

De workshop wordt op locatie gegeven.

Wij zijn werkzaam in Nederland en België.

Referenties

De combinatie van gedegen kennis en enthousiasme zorgt ervoor dat wij regelmatig les mogen geven op scholen.

Referenties van cultuur coördinators en docenten lees je hier.

Meer informatie over een henna workshop op maat? Bekijk hier een impressie van henna workshops op school