Natuurlijke Marokkaanse schoonheidsrecepten

Marokkaanse schoonheidsrituelen hebben een rijke geschiedenis. Al generaties lang geven moeders natuurlijke schoonheidsrecepten door aan hun dochters. Recepten tegen haaruitval of voor sterke nagels, maar ook voor huidproblemen als psoriasis, eczeem en acne. Deze eeuwenoude kennis van geneeskrachtige kruiden, planten en bloemen is de inspiratie voor Nayali hammam rituals.
 
Met natuurlijke verzorgingsproducten  maak je heel gemakkelijk jouw eigen homemade schoonheidsrecept. Hieronder geven we een aantal heerlijke recepten weg!
 

Natuurlijk masker voor het gezicht

-droge huid
Ingrediënten: rhassoul, rozenwater en arganolie

Meng 1 afgestreken eetlepel rhassoul met 1 eetlepel rozenwater. Voeg een halve eetlepel argan olie toe. Breng het mengsel aan op het gezicht en laat 15 minuten intrekken. Spoel af met lauw water.
 

Natuurlijk masker voor het gezicht en handen

-droge huid

Ingrediënten: honing en rozenwater

Meng 1 eetlepel vloeibare honing met 1 eetlepel rozenwater. Breng het mengsel aan op het gezicht en laat 30 minuten intrekken. Smeer het ook op je lippen om ze te verzorgen! Spoel af met lauw water.
 

Natuurlijk masker voor haar en huid

-alle huidtypen

Ingrediënten: rhassoul en olijfolie

Meng 8 lepels rhassoul met wat lauw water en voeg 4 lepels olijfolie toe. Masseer het mengsel goed in het handdoekdroge haar. 30 minuten laten inwerken, daarna met een milde shampoo wassen. Dit masker is tevens te gebruiken voor het gezicht en het lichaam.
 
Bestel biologische argan olie van Nayali
Maak kennis met hennapainting in onze originele workshops